26 januari 2009

Helgsysselsättning

Helgen började med fredagskväll framför tv:n "På spåret" och stickning och sedan slutet på Let´s Dance.
Skulle gått upp tidigt för att hinna massor innan jag skulle åka o bowla men jag försov mej. Mannen hade varit "snäll" och varit så tyst för han ville väl att jag skulle sova ut och inte bli väckt för då vet han att jag blir sur o tvär. Vaknade när Melodikrysset hade börjat och jag for upp och slängde mej in i detta radioprogram och hann precis till själva krysset skulle börja. Lagade sedan Kålpudding och gjorde färdigt såsen innan jag åkte.

Bowlingen gick skitbra för min del hamnade på 644 på fyra serier och slog min första 200 serie för säsongen. Inte illa för att vara jag. Trots min fina insatts så förlorade vi matchen.
Åt Kålpuddning när jag kom hem receptet hade jag tagit ur Husmorsornas ultimata kalender Väligt goda recept faktiskt. Sen blev det lite spel på datorn innan TV:n började


Vi såg en film med Jody Foster "The stranger inside" den kan jag verkligen rekomendera för den va bra.

Söndag ja då kunde jag sova ut satte mej framför TV:n och såg en film till bäst att passa på när tv:n är ledig och när inte mannen håller i tv dosan.


Filmen hette "Den nya människan" har bara sett halva förut och nu fick jag se den i dess helhet. Började med middagen efter det och idag blev det ännu ett recept ur den ultimata kalendern. Mormor Marys kycklinggryta jättegod den också grytan skulle göras i ugnen med lök o hela tomater på burk + vitlök örtkryddor vin och prssade citroner. efter den goda maten sov jag faktiskt en liten stund. Avslutade faktiskt kvällen med att se ytterliggare en film "Swordfisch" den har jag sett förut så jag kunde ägna mej åt stickningen och nu har jag kommit upp till halsen så denna vecka blir den färdig jippiiiii.


Törs jag nämna att jag hunnit se filmen SAW V också och läst ett bra sycke i min bok "En shopaholic säger ja"

24 januari 2009

Garn o Te byte 3


Jag har gått med i Garn o Te byte3 som Sickamera orndar så nu väntar jag med spänning på vem jag skall skicka garn o te till. Det va så kul med julklappsbyte Large som En bok om dagen fixade till.

22 januari 2009

Stickprojekt Mössa

Lovade ju att lägga ut en bild på mössan

Lisa ville ha mer "häng" i nacken men hon använder den ändå så hon måste ju gilla den ...eller hur ?

Man vet ju aldrig hur det blir förrän man är färdig med projecten så mitt förslag att det första är bara ett prov sen kan man sticka orginalet.

21 januari 2009

Bedragen

Jag har nu lyssnat färdigt på boken Bedragen av Katarina Janouch

Bedragen är den första delen i romanserien om barnmorskan Cecilia Lund

Det är intressant att läsa och följa henne på förlossningsavdelningen och hennes vardagliga liv. Historioen trappas upp undan för undan och den trygghet i och med familjen splittras snart upp av två händelser den ena heter Simon och den andra heter Laila och vem som bedrar vem det får ni läsa själva. Jag tycker iallafall att boken va spännande ju längre till slutet man kom och jag kommer att läsa nästa bok för att veta hur det går i fortsättningen.

19 januari 2009

Helgsysselsättning

Jaha så är det måndag igen ......

Helgerna går fort men det gör veckorna också det är ju bara måndagar o fredagar. Vad har jag gjort då.

Slutatde sent i fredags så det va bara hem och sätta på ugnen för att göra biff med pommes "bea" recept i husmorsornas ultimata kalender.

Sen blev det soffan stickningen (Mössan blev färdig) och "På spåret" efter det va jag tvungen att gleppa över till 4:an och Lets Dance och se vem som åkte ut. Till min förvåning blev det Linda och hennes parter som åkte. jag hade tippat på Carl Jan tycker inte om honom han är äcklig. Sen tittade vi på någon film som jag inte kommer ihåg namnet på tittade inte så mycket för jag la upp maskor till ärmarna till min rundsticketröja och sen blev det sängen.

Lördag sov jag till 10.00 upp och löste melodikrysset och åt frukost och läste corren. Bowlingmatch som vi förlorade så det blev inget firande där ha ha. Väl hemma gjorde jag skink o ostpaj och fruktsallad. Soffan TV och stickning blev det sen. Fastnade vid datorn och ett spel gick o lade mej 01.30 då sov gubben och katten redan.


Camillas Söndagsgryta

Klar på 20 min

800 g Grytbitar stekes och kryddas med salt o peppar
2 lökar brynes
1 påse frysta grönsaker blandas i grytan
6 potatisar blanda i grytan
2 Buljongtärningar
1 msk Kalvfond
0.5 dl vatten
2,5 dl matlagningsgrädde hälles i när grytan har puttrat i 20 min.


Har även läst ut boken Snabba cash.
Jag har väntat på denna bok och den kom förra veckan. Det är inte någon bok som jag hade tänkt läsa om vi inte hade valt den i bokcirkeln. Jag kan inte hålla med alla positiva recensioner. Dels va språket lite främmande för mej .Knark och maffia historioer tilltalar inte mej. Jag tycker också att det är eländigt att göra snabba pengar på folks laster.Laster som absolut inte är bra för varken kroppen eller plånboken nä jag gillar inte sånt, Det skapar ju bara våld peningsug och man kan bara hamna på botten om man fortsätter och har svårt att ta sej ur eländet.

15 januari 2009

Mössa



När jag va hos tandläkaren sist med Lisa så sprang vi förbi garnaffären och Lisa ville ha en mössa.

Hittade beskrivning på en jätteenkel mössa som man kan sticka på en kväll. Beskrivningen finns på Garntjänst och det går åt 3 nystan av Eskimo och stickor nr 8.

Bild på min stickade mössa kommer senare är mitt inne i den och tycker den är kul att sticka.

Bokpaket

I går kom äntligen mitt bokpaket från Adlibris så nu ska här läsas.
Husmorsornas kalender - efter lite snabbkoll i denna bok så har den ett roligt språk bra matrecept och små berättelser där emellan så detta kommer bli min årets bok till Lisas fasa för hon tycker inte om recept mat hon vill ha "vanlig" mat.
Stickhandboken - den ger mej kundskap om allt möjligt i stickväg som olika sortersmönster mm Nu har jag äntligen ett lexicon i stikning känns det som.
2 böcker av Sophie Kinsella - En shopaholic säger ja och
Mina hemligheter
Daniella Steel - Kidnappad
Jens Lapidus - Snabba cash (Denna bok har vi bestämt i Bokcirkeln att vi ska läsa)
Eva Swedenmark - Smultron o Svek
Så nu är kvällarna och nätterna räddade ifall jag inte kan sova.

12 januari 2009

Vart har denna helg tagit vägen ???

Tänkte i fredags nu är det helg igen .......idag är det måndag och jag sitter här o tänker vart tog helgen vägen ??


Fredagskvällen satt jag framför tv:n o glodde stickade på mitt nya projekt hittade tröjan i amelia och tänkte att den vill jag sticka.
Klicka på Amelia så får du beskrivningen på den om du är intresserad.
Man stickar den på rundsticka nr 9 bara i räta så det går otroligt fort garnnystan bara försvinner är snart uppe vid ärmarna.
I Lördags va vi i Nyköping och spelade Bowling vi förlorade men jag hade ett eget mål jag skulle inte komma sist och det gjorde jag inte varken i första eller andra matchen. Så jag va nöjd med mitt spel. Lördagskvällen va jag så trött gick o la mej vid 19 tiden och tänkte bara vila huvudet lite men jag sov till 20.30. Satte på tv:n och fick se slutet på Let´s Dance jag hann o se hur deltagarna skötte sej. Sappade lite och blev sittandes vid en film som jag inte orkade se färdigt.
I går så kände jag mej urken trött o seg o hade ont i hela kroppen. Satt vid datorn och spelade spel, barnbarnet kom med mamma o pappa det va så länge sedan nu och det händer så himla mycket . Rasmus flörtade med mej och jollrade lite och man undrar vad som rör sej inne i detta lilla huvud. Hämtade Lisa hos pojkvännen sen blev det TV:n och stickningen. Somnade med boken på huvudet och idag vaknade jag trött o sliten igen det borde vara 3 dagar ledig helg.

09 januari 2009

lapp-projekt


Efter så mycket stickande och läsande och titt på tv så är jag så sugen på ett nytt lapp-projekt.

Så jag skall sätta mej ner och fundera ut vad det kan tänkas bli. Jag har hittat så mycket nya ideer här ibland bloggarna, det är bara för mej att sammanställa rita och projektera och inhandal tyg.

På sidan av detta så fortsätter jag läsa och sticka och se på tv iallafall för det kan jag ju inte låta bli men jag kan ju inte göra allt på en gång så nu en tid framöver så blir det snigelfart.

Bara jag kan låta bli datorn för sätter jag mej där med nått spel eller annat ja då blir jag sittandes.

04 januari 2009

Sticka o TV


När jag stickar så tittar jag just nu på denna serie är nu inne på sista skivan och ska nu ladda upp med flera serier jag kan titta på.
Skall nog gå in och beställa .... någon som har nått förslag på någon ny trevlig serie man kan titta på ?
Jag har sett Prison Break, Sex and the city och 24

Nytt år och nya böcker

Just nu läser jag "En omöjlig kärlek" av Danielle Steel ibland måste jag bara läsa sånna här böcker för att rensa bort det jobbiga och svåra man har läst innan.

Boken är väldigt lättläst och ger en ett välbehag som heter duga.

Lyssnar också på "Bedragen" av Katerina Janouchs den är lite tyngre och man måste ju ha en vågskål som tippar åt andra hållet.

Julprojektet


Mitt julprojekt är klart !!
Halsduken blev jättefin den va rolig att sticka och ett enkelt mönster när man väl kom in i det. Nu är det bara att hitta något nytt att sticka har lite på gång men jag väntar på stickor och beskrivning. Jag hoppas det kommer i veckan nu så jag kan sätta igång med ett nytt projekt. Kan inte hålla mej utan har provat lite på de garner o stickor jag har hemma. Är ju inte så van vid strumpstickor så där går det åt att träna mycket märker jag helst om man skall sticka mönster också fy vale vad det är svårt.

01 januari 2009

Skicka vidare

Eftersom jag vill vara med i En bok om dagens Snöbollsrullning så lägger jag in detta inlägg på min bloggsida Reglerna för att vara med ser ni här
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Skicka vidare

* Tre personer som kommenterar det här inlägget kommer att få en begagnad pocketbok av mig. Först till kvarn gäller - och du måste ha en blogg.

* Skriv i inlägget att du vill vara med i Skicka vidare, tinga den bok du vill ha, och skriv din mejladress - så är boken din.
* Lägg in den här informationen på din blogg och lova därmed att skicka vidare tre böcker.

* De böcker som lovas bort ska antingen visas på bild i bloggen eller beskrivas ordentligt med titel, författare och skick.

* Avsändaren betalar portot och böckerna ska skickas inom ca två veckor.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

De tre böcker som jag vill skicka vidare är


En shopaholics bekännelser av Sophie Kinsella
Denna bok handlar om en person som till slut får bukt på sina shoporgier. Hon trösthandlar och det håller på att gå på tok men .......




Livets aviga och räta av Kate Jacoby

Garnaffärens innehavare ordnar stick o skvaller kvällar i sin garnaffär på fredagarna. När vardagen trasslar till sej och livet tar en oväntad vändning så upptäcker hon betydelsen av att ha vänner som stöttar och ställer upp när det behövs. Detta är en varm roman om vänskap mellan kvinnor.



Stella och Sebastian av Jenny Leeb
Stella och Sebastian har varit ett par i åratal. På en fest trampar hon rätt i otrohetsklaveret. Stella flyttar ut och återupptar livet som singel. Sebastian träffar Anna och Sebastian tror att Stella skall reagera annorlunda och det tror Stella också men......


Nu kan ni börja kommentera