31 mars 2009

R.I.P Krigarprinsessa


Jag kom helt av mej när jag loggade in här tänkte skriva ett inlägg om min SPA resa men det känns helt enkelt inget roligt längre. Sabina som har kämpat mot sin sjukdom den förbannade cancern och har somnat in för gott. Hon slipper nu ta mediciner emot värken och det onda. Hon är nu uppe hos änglarna i himlen och jag hoppas nu hon får frid i själen och får sova gott. Fast jag inte känner henne och inte heller följt hennes blogg så länge så är det alltid svårt när någon går bort och de anhöriga som lämnas kvar. Så dagen idag lämnar jag åt tankar till Sabinas anhöriga barnen, familjen och vännerna mfl.
Vila i Frid

20 mars 2009

Inget internet

Lite uppdatering för den som är intresserad. Vi har inte haft nått internet på jag vet inte hur länge så jag får väl blogga på jobbet. Undrar när de har tänkt o fixa till det ?????
Vi håller på att göra om hemma hos oss nu är det badrummen som överst på listan den här gången. Eftersom det är så viktigt med våtutrymmen så har vi slängt ut lite anbud på detta och vi håller just nu på med att titta ut kakel o klinker kommoder o speglar. En dröm för mej är att ha ett badkar med tassar.
På söndag bär det iväg spå SPA till Nådendal jag känner att jag behöver lite husmorssemester. Vi brukar fara iväg på SPA mina systrar o jag och nu är det dax igen. Vi brukar passa på att ge varandra det i present när vi fyller jämnt och i december så gav vi det till min syster som fyllde 55 ha ha det va väl jämt o bra. Nä det va väl vi som va sugna på att åka. Sist vi va iväg var vi i Tranås. Det ska bli så skönt så bussen går på söndag och vi kommer inte hem förrän på onsdag.

Håller just nu på att läsa denna bok.
Berlinerpopplarna

På släktgården Neshov utanför Trondheim samlas tre bröder vid sin mors dödsbädd. Där är äldste brodern Tor, som i alla år bott kvar och skött gården. Nu överraskar han familjen genom att presentera sin okända vuxna dotter Torunn. Där är den korrekte Margido, begravningsentreprenören, en korrekt och plikttrogen man som möter omvärlden med sträng självbehärskning. Och där är den yngste brodern Erlend, som stöttes bort från familjen på grund av sin homosexualitet. Numera lever han det goda livet i Köpenhamn, men under den lättsamma ytan bultar en smärtsam vrede mot familjen.Tjugo år har gått sedan bröderna sågs. Tjugo år sedan modern styrde deras liv med järnhand. Tiden är kommen för avslöjanden och kanske för försoning ?

Tar med den på bussen och korsord och stickningen så klart.

Idag är det fredag så det blir väl lite Lets Dance äta nått gott Biff strips o bea och ta ett glas rött.



11 mars 2009

Tävla om tvåändstickade sockor



Assishantverk lottar ut otroligt vackra sockor i tvåändstickning. För den som är intresserad (och vem skulle väl inte vara det) så är tävlingen öppen till den 21 mars.

10 mars 2009

Vinbär och Vemod

Läser just nu Vinbär och Vemod andra boken i serien om personerna runt resturangen La Stella.

Det är höst, en vemodig stämning har lägrat sig över Östersund. Men bortom vemodet slumrar hoppfullheten. Ett år efter starten går Liselotte Pontis resebyrå lysande. Tillsammans med sin man Mario och barnen beslutar hon sig för att börja ett nytt liv i en elegant villa på Frösön utanför stan. Ett liv som för alltid ska radera ut lögnerna och sveken som nästan splittrade familjen.Men medan Liselottes tillvaro ljusnar händer det oroande saker i hennes övriga familj. Brodern Håkan kämpar mot ensamheten efter separationen. Systern Linda har svårt att finna sig tillrätta i barndomsstaden efter utlandskarriären. Och föräldrarna Anita och Börje, som alltid visat upp en lycklig fasad, står oskyddade då livet de byggt upp sakta krackelerar ?Hos några i Liselottes familj gror drömmar om kärlek, en kärlek lika lysande som sommarens vinbär. Allt som krävs för att den ska spira kan vara ett mejl, eller varför inte en kurs i italienska?

Jag tycker att boken är jättebra den handlar om den gråa vardagen man känner igen sej och det är sånt som kan hända vem som helts runt omkring. Personerna i boken de bara inte drömmer utan de gör drömmarna verkliga och det är nog det som jag tycker mest om i böckerna. Undrar om jag kan vänta till att Hallon och hat publiceras i pocket. Jag har ju gett mej den på att bara köpa pocketböcker så långt det går.

Svart Katt Vit Katt



Se inte denna film !!

Det skulle vara en komedi men jag tyckte inte den va roliga alls. Usch den va så patetisk. Skrattade inte en enda gång.

Filmen utspelar sig någonstans i ett land på Balkan, ett land med stängda gränser där lycksökande smågangstrar köper tågvagnar med bensin från Bulgarien. Gangsterkungen Grga Pitic sitter i sitt vardagsrum och citerar Humphrey Bogart för att lära sig att muttra djupt och manligt mellan guldtänderna. Yngre systrar och bröder används som ersättning i skrupelfria bröllopsplaner. Kort sagt - galenskapen flödar men över alltihop vilar den starka tron på att kärleken alltid segrar. Till slut är det dags för dubbelbröllop och orkestern sitter uppsurrad i ett träd medan katterna tittar på. Allting är med andra ord precis som det brukar vara i en äkta Kusturica-film.

Födelsedag

Pappa har fyllt 80 år och då passade vi på att ta kort på 4 generationer. Ett trevligt kalas blev det. Smörgåstårta och Schwartzvaldtårta bjöd han på gotti gott gott. Sen har vi beställt bord till påsk för att äta påskmat på Sörgården i Skeda udde. Vi brukar alltid träffas till påsk när vi kan.

Beställda mössor

Har fått lite beställningar på några mössor och att det är så kul att sticka mössor det trodde jag inte. Mössorna stickade jag i Eskimo och Alpacka garn så nu hoppas jag att beställarna blir nöjda med mössorna.

Chocolat


Denna film är ju helt underbar. Att choklad kan göra så mycket vända en hel by från att vara fientligt o avigt till ett glatt o positivt folk. Man blir ju helt tagen och vill göra praliner och dricka choklad i långa banor. Hm skall nog ha i lite chili i mannens kvällchoklad så kan vi se om det blir lite raj raj när lampan är släkt.
Se den .....!!!!

04 mars 2009

Seven Pounds

En riktigt bra film måste ses

Till en början fattar man ingenting om man gör som jag sätter sej ner och börja titta utan att ha läst vad filmen hanlar om. Jag tycker det är mer spännande så då har jag inga förväntningar utan tar filmen så som den är. Livet har iallafall varit fördjävligt för huvudrollsinnehavaren och han vill gottgöra detta. Så kommer slutet och tårarna rinner på mina kinder. Se själv och få en upplevelse utan dess like.

03 mars 2009

Pocketbyte mini

Jag ska väl göra livet lite enklare för min hemlige bokvän och svara på lite frågor

Allmänna frågor om böcker:


Vilken genre tycker du bäst om?
Skönlitteratur, deckare och thrillers och verklighetsbaserade böcker.
Finns det någon genre som du ännu inte testat men som du gärna skulle ge dig på?
Har nog provat allt...
Finns det någon genre som du undviker på liv och död och alltså inte vill få böcker ur?
Sience Fiction allt som har med sport att göra
Har du någon favoritförfattare - och saknar du något ur dennes produktion?
Ja det är många..... orkar inte radda upp alla här
Har du någon författare som du är nyfiken på och gärna vill testa?
Jo Nesbø
Någon författare som du verkligen avskyr och inte alls vill läsa?
Jan Guillou ser hellre hans filmer än läser böckerna
Har du någon lista publicerad någonstans över vilka böcker som du redan äger, månntro? Jag har börjat att fylla på min bokhylla länken hittar du här brevid.
Läser du andra språk än svenska?
Nej för jag är rädd att missa något men borde för att förbättra min engelska

Särskilt för Pocketbyte Mini:
Om det händelsevis skulle slinka ner något väldigt litet, ätbart i ditt brev - vad skulle du helst vilja få då? Godis eller nyttigt?
Något nyttigt
Är du allergisk mot något?
Nej jag är inte allergisk
Dricker du te eller kaffe - och vilken smak föredrar du?
Dricker både te o kaffe
Intresse? Stickning läsning dataspel
Favoritfärg? Lila blå och svart
Stjärntecken? Lejon
Favoritdjur? Katt o Hund

Pocketbyte mini 1

Tack min hemlige pocketkompis för paketet som låg i lådan igår. Tyvärr så har jag läst Smuts men jag håller med dej om att det är en högst aktuell bok att läsa. Blev lite tagen av den fattar bara inte hur man kan göra så. Att ens behov går före allt annat nä jag tycker att det är smutsigt. Har inte läst hennes andra böcker men jag ska nog ta att göra det och läsa om denna bok också. Tack också för dom fina magneterna med budskapen som helt passar in på oss. Jag ser fram emot nästa paket.

02 mars 2009

Smultron o Svek


Jag har läst ut denna bok och redan hunnit 100 sidor in på nästa bok i samma serie. Gillar böckerna för att de är så verklighetstrogna det är sånt som händer runt omkring oss varje dag. Människor som man tror man känner men så är det inte alls och att man har förutfattade meningar om saker o ting och så stämmer det inte och man blir besviken. Det är verkligen en bok man har svårt för att lägga ifrån sej för man vill veta hur saker och ting utvecklar sej. Boken slutar inte lyckligt för alla och så är det ju inte i verkligheten heller.....eller ??

Helgbestyr


Katten fick vakta huset i helgen !! Micke åkte vasaloppet och Lisa o jag va i Stockholm på en mor o dotterresa. Vi tog tåget på lördagsmorgonen och sedan shoppade vi loss. På kvällen gick vi på Göta Lejon och såg Buddy Holly med bla Brolle i huvudrollen. Vaknade vid 8 tiden på söndagen för att se Vasaloppsstarten men ingen Micke såg jag men jag fick sms vid kontrollerna när han åkte igenom dem. Efter Mångsbodarna kom det dock ett sms att han hade brutit och sen dröjde det inte länge förrän telefonen och jag fick min förklaring. Jag hade ju sagt till honom att man sportar inte när man är sjuk och det fick jag bekräftat nu ... att orken inte fanns där. Vi tog tåget vid 14 tiden och va sedan hemma på söndagseftermiddagen igen trötta men glada.