19 april 2009

Min nya följseslagare !!

Stegräknaren den följer med mej i varje byxa eller kjol jag har på mej. För nu räknar jag varje steg jag tar och min strävan är att gå minst 10 000 steg om dagen. Här ser ni att jag har lyckats iallafall en dag.

Hittills har min GI mat och promenader gjort att jag har blivit 10 cm mindre i midjan och 3 kg lättare på vågen.

Med en bra bok i öronen och stegräknaren i fickan gör att man kan gå hur långt som helst. Tar man stavarna med sej är det ett plus i kanten men inte ett måste.

Har avverkat både Nattfåk och Dödergök och nu är jag inne på min tredje bok En plats i Solen av Liza Marklund.

Pocketbyte minipaket nr 2

Tack kära bokvän för det paket jag fick i fredags. Boken har jag gått o klämt på i bokhandeln men inte köpt och tur va väl det nu fick jag ju den. Kaffemoster som jag är tycker jag det ska bli jättekul att prova kaffet som låg med i paketet "Irish Cream". I paketet låg också två fina bokmärken och ett kort med hälsning från vännen.

Badrum färdigt



Nu är äntligen badrummet färdigt på undervåningen så man kan duscha ordentligt . Det blev precis så fint som jag hade väntat mej. Lite svårt att ta bilder eftersom det är så litet. Jag tycker iallafall att planeringen av det blev rätt bra iallafall nu väntar vi bara på att kunna sätta igång golvvärmen då blir det lite skönare att sätta fossingarna på klinkersen där inne.

14 april 2009

I eftermiddag skall jag vara mormor ledig !!!


Skall följa med Rasmus och hans mamma på hörselkontroll. Den lilla ska sova under tiden undersökningen görs .... så vi får väl se hur lång tid det tar innan han somnar. Själva undersökningen tar ju bara 20 min men det är ju att få honom att sova innan och det kan ju bli lite svårt eftersom vi ska åka bil innan och då brukar han ju sova. Så han är väl pigg o glad när det väl är dax.

Lyssnar just nu på .....Dödergök

I ett stillsamt radhusområde strax söder om Stockholm finner Maria Allende drömhuset för sin lilla familj. Tobias och Maria har länge letat efter hus med trädgård för tvååriga Alma att leka i, och det perfekta huset till överkomligt pris har inte varit lätt att hitta. Men den sköra tillvaron i den nya bostaden sätts i gungning när den fasansfulla sanningen om husets tidigare ägare blir känd. Maria Allende börjar gräva i historien, men är inte beredd på den verklighet som döljer sig bakom fasaderna. Men medan Maria blir alltmer besatt av undersökningen börjar hennes och Tobias förhållande att krackelera. Samtidigt ställs åklagare Madeleine Edwards inför nya utmaningar, både i domstolen och hemma. Tonårsdottern Alexandra saknar sin hårt arbetande mamma, men ett märkligt dödsfall med kopplingar till hedersvåld kräver Madeleine Edwards fulla uppmärksamhet.

Så långt som jag har lyssnat så verkar den mycket spännande och vet inte hur det ska sluta .... får se om den slår Nattfåk....

Nattfåk

När den kraftfulla storm som kallas fåken drar in över Öland gör man bäst i att hålla sig hemma. Fåken som kommer med is, snö och dimma och som drar med sig allt i sin väg.
I Johan Theorins nya bok har det blivit vinter på norra Öland. Familjen Westin har nyligen flyttat dit från Stockholm, till en stor gammal ödegård som de tänker renovera. Snart får de höra en del ruskiga sägner om stället. Sådant som naturligtvis bara är skrock och vidskepelse. Eller? Det dröjer inte länge innan svårförklarliga saker börjar hända.

Helt klart den bästa deckaren jag läst på länge den innehåller allt som en deckare ska göra. Jag förstår att den fick pris för Bästa svenska kriminalroman 2008 av Svenska Deckarakademin!

Påskpromenad


Under påsken har jag varit ute och promenerat och försökt få ihop 10 000 steg om dagen så det har blivit lite promenader. Jag som letar mysterium undrar ju vems kan cykeln vara ??? Man har fått sett lite av varje och här kommer några bilder. Annars har påsken bestått av GI mat , stickning, filmtittande, bokläsning och trädgårdsarbete.

13 april 2009

Läser just nu ..... Sockerbagerskan

Den driftiga sockerbagerskan Elvira tillgodoser byns behov av kakor och andra godsaker. En dag dyker en oväntad besökare upp - den karismatiske handelsresanden Teodor. Med sina storslagna idéer drar han lätt med sig människor ut ur deras vardag. Men det är inte första gången Teodor har stannat här. Och den här gången blir det kanske inte så lätt att vinna, över vare sig Elvira eller byn. Sockerbagerskan är en roman om kärlekens kraft och skapandets glädje. Med May Larssons sedvanliga ömhet, humor och människokännedom skildras livet så som Elvira, Teodor, Sigge-Cirkus, slaktare Filip och de andra lever det, i en liten norrländsk by.


En lättsam och lättläst bok att läsa man kan nästan känna lukten av kak- och brödbak, med roligt språk och mycket humor den får mej att le emellanåt. Jag undrar hur den kommer att sluta

Jag har lånat den på biblioteket och som bokoman som jag är så va det inte den enda boken jag fick med mej hem därifrån. Så nu får jag snabba på om jag skall hinna läsa de andra böckerna också som jag lånade.

Kinesen av Henning Mankell

En kall januaridag 2006 gör Hudiksvallspolisen en fasansfull upptäckt. I den lilla byn Hesjövallen har en massaker begåtts. 18 personer har slaktats på det mest bestialiska sätt. Bara en fullständig vettvilling kan ha utfört något så fruktansvärt.Men när domare Birgitta Roslin i Helsingborg läser om dådet slås hon av en plötslig insikt. Hon är släkt med, inte bara ett av mordoffren, utan så gott som samtliga. Eftersom polisen står handfallen bestämmer sig Birgitta Roslin själv för att försöka få klarhet i vad som hänt. Det leder henne ut på en resa som går både långt bakåt i tiden, till 1860-talets USA där järnvägen mellan väst- och östkust byggs av kinesiska slavarbetare. Men spåren leder också till dagens Kina, där vi får följa ett möte i den högsta ledningen för Kinas kommunistiska parti. Den nya supermakten behöver obegränsad tillgång till råvaror för sin industrialisering och samtidigt lösa problemet med miljontals missnöjda bönder som inte får ta del av det ökade välståndet. Oförskyllt och aningslöst dras Birgitta Roslin in i detta världspolitiska spel och hamnar i en situation där hennes liv står på spel.

Boken är spännande och det är inte förrän i slutet man får veta vem massmördaren är en riktigt bra och tät deckare tycker jag den är värd att läsas.

Byt Startsida och gör en god gärning.


Jag har bytt startsida till Godstar och det tycker jag du också ska göra. Man kan forma den precis efter hur man själv vill ha den vilka egna länkar som skall ligga där, vilka nyheter man vill se , hur vädret blir och vad man kan se på TV. Sist men inte minst så skänker man pengar till ju mer man klickar ju mer skänker man och hur mycket man har fått ihop syns också på sidan .... Bra va !!!!! Så byt hemsida du också du kan ju länka till din gamla om du tycker den är så bra.

01 april 2009

SPA i Nådendal (Finland)


Åkte från ett ruskigt Sverige det regnade o snöade om vartannat men vad gjorde det vi skulle ju på SPA. Jag hade bunkrat upp med M-tidningen och en bok för både ögon (Berlinerpopplarna) och öron (Kinesen av Hening Mankell) En stickning och korsord så jag skulle nog klara bussresan till Stockholm och föresten skulle ju mina systrar kliva på bussen efter några timmar.

Vi fick åka VikingLines färja Amorella god mat fin underhållning. Jag har badat ute för första gången i år.....ha ha nä vars jo på sett o vis de hade en bassäng man kunde simma ut i 30 gradit vatten och det snöade faktiskt det va en konstig känsla men härligt.

Det kändes lite som om vi va på en pensionärsresa mycket äldre människor dom där ni vet som stoppar godsaker i servetten och stoppar i väskan. Gillar man finsk tango och vals och det finska språket ja då ska man åka iväg så här. Roligt hade vi iallafall mina systrar o jag.

Det är vår .......


Jag har fått vårkänslor. Jag va ute på min vanliga luchpromenad och hörde fåglarna kvittra bäcken porlade solen sken det va varmt o härligt. Ska nu äntligen våren göra sitt intågande jippiiii. När det är så här ute ja då är det verkligen härligt och man längtar inte bort alls. Man får blunda för alla måsten som tvätta fönster och städning man vill öppna upp och släppa in solstrålarna ååååååå va härligt.

Jag har varit inne o beställt garn via garnstudions hemsida såg så mycket snygga saker där men man får begränsa sej lite för man hinner ju inte det har jag lärt mej. Nu väntar jag på paket med garn det ska bli så roligt så.