28 september 2009

Bokmässa


Micke o jag fick för oss att vi skulle åka på bokmässa så sagt o gjort tog vi bilen med matsäck och gav oss iväg. Kul va det vi hade inte läst något mässprogram utan vi gick där inne och såg vad som fanns. Mycket barnböcker och andra barnsaker fanns det en liten sen där det va uppträdande lite kul för de små.
Vi hittade 3 pocket för en hundring, 4 begagnade dvd för en hundring inbundna böcker för 25 kr/st. De delade ut semlor gratis, såg en massa författare och annat känt folk live.
Nästa år skall vi åka och vara i flera dagar det har vi redan bestämt.

Stickeriprojekt i höstmörkret


Har fått beställning av Lisa hon vill ha både kofta, sockar, strumpor, halsduk och ett par vantar. Jag har börjat på koftan och lagt upp maskor så hon får sticka halsduken själv inget svårt bara räta hela tiden på 25 maskor fram o tillbaka och hon har kommit ca 1 m så där går det undan. Koftan va lite knepigare där skall man sticka från ärm till ärm och sedan tar man upp maskor och stickar på rundsticka nederdelen. Rätt kul faktiskt

Läser just nu....

Regnet vräker ner över slottet Skogså utanför Linköping, dropparna faller tungt över markerna och kroppen som flyter i vallgraven. Advokat Jerry Petersson, nybliven slottsägare och känd för sin hänsynslöshet, kommer inte att ta några fler uppdrag. Men hur har han hamnat i vallgraven?
Kriminalinspektör Malin Fors misstankar riktas snart mot de tidigare ägarna av slottet, den högadliga familjen Fågelsjö, som knappast med glädje kan ha velat sälja sitt släktgods till uppkomlingen Jerry Petersson. Men skulle försäljningen verkligen vara en orsak till mord? Och vem var egentligen människan Jerry Petersson, bakom it-miljonerna, de dyra kostymerna och konsten? Nära Malin, men som på andra sidan en tunn hinna, rör han sig som en skugga genom det som varit hans liv och händelserna som skulle leda fram till hans brutala död.

07 september 2009

Just nu läser jag ....


De gamla barndomskamraterna Bonita och Doris träffas igen efter 40 år. Doris har ett nytt arbete, men allt verkar inte stå rätt till med företaget. Tillsammans med Bonita bestämmer hon sig för att ta reda på vad de skumma arbetsgivarna egentligen sysslar med. Humoristisk och värmande underhållning när den är som bäst. Bonita och Doris var en gång fnissiga tonåringar, grannar och bästa vänner. De möts igen mer än 40 år senare på Doris mammas begravning, och det tar inte lång tid innan de åker till Göteborg för att ta reda på vad Doris skumma arbetsgivare sysslar med för något.

Sen ger det ena det andra, och vad Bonita och Doris hittar på kan bara ni ana som läst succéromanerna Potensgivarna och Rapsbaggarna av en av Sveriges nya stora underhållningsförfattare.