28 januari 2010

Läser just nu .....


Året är 1938. Genom ett grönskande landskap susar en amerikansk lyxbil fram i hög fart. Bakom ratten sitter restaurangdirektör Kurt Haijby, på väg mot sin senaste investering, slottet Trystorp i Närke. Han gläder sig åt att äntligen kunna förverkliga sina drömmar; allt har blivit möjligt tack vare de generösa utbetalningarna från hovet.Vad ingen vet är att Kurt har ett förbjudet förhållande med kungen, Gustaf V, och att det är denna relation som tillåter honom att leva i lyx. Och inte ens Kurt själv förstår vilket ont blod hela historien väcker i maktens korridorer. Rädslan för att den fruktansvärda hemligheten skall läcka ut är stor. Sin värsta fiende har Kurt Haijby i den mäktige överståthållaren, vars intrigspel efter ett par decennier slutligen får honom på fall: på 1950-talet åtalas Haijby för utpressning och hans öde är därmed beseglat.Vem var då denne Kurt Haijby, som fått ge namn åt en av de största skandalerna i Sverige på 1900-talet? Han var en enkel Söderkis som dock var förutbestämd att leva ett dramatiskt och äventyrligt liv, med de mest högtflygande mål och med en förunderlig förmåga att dupera alla, inte minst sig själv. Han lyckades charma sig in i de allra förnämaste kretsarna och fick för en tid leva ett förtrollat liv. Allt skulle bli honom givet. Och allt skulle tagas från honom igen.Detta är den fullständigt osannolika sannsagan om Kurt Haijby.

06 januari 2010

Flera Julklappar



En kudde till Lisa passar jättebra till hennes sängöverkast som jag köpt på Ellos hon trodde att jag hade sytt det också men icke jag har bara sytt kudden.

Sedan stickade jag ett par sockar till de gav jag till Dennis. Stickade dessa i Opalgarn det tog lite tid att sticka dessa på strumpstickor 2 1/2 skulle ha stickat många flera par men men du får jag sticka dessa efter jul i stället.

04 januari 2010

Grytlappar o Grillvante



Jag gjorde några grytlappar o grillvantar och gav bort till julklapp även sockor och tvålar. Tomtarna som jag applicerade på grytlapparna och grillvantarna hittade jag på symässan i Kista när vi va där mina systrar o jag. Garnet till de här sockorna hittade jag i Finland när vi va på Spa resa mina systrar o jag.

Tallriksunderlägg


Nu har jag verkligen kommit igång med mitt lapperiande. Det här är tallriksunderlägg som jag har gjort. Önskade mej detta i julklapp men det va nog det enda jag inte fick på min önskelista ha ha.

Här kommer tröjan som jag lovade


Gjorde om den lite men den blev inte bra den blev för trång skulle nog lagt till några maskor till på vidden. Konstigt och jag gjorde ju precis som det stod med maskantal och allt. ja ja den får väl hänga här i garderoben då tills någon kommer och vill ha den.

Läser just nu !!!




Kärlek, dramatik och färgstarka karaktärer i en spännande roman om nybyggarnas liv i Australien

Tiden är slutet av 1700-talet och början av 1800-talet. I centrum för handlingen står George Collinson och Eloise Cadwallader. När de möts är det kärlek vid första ögonkastet. Men Eloise är redan gift och hennes man är våldsam och oberäknelig. Han skulle aldrig låta henne lämna honom, inte levande ...

Samtidigt kommer Alice Quince till Australien från Sussex för att förenas med sin man. Till sin förskräckelse upptäcker Alice att han delar gården med en tidigare straffånge och hans fru, en f.d. prostituerad. Inte förrän tragedin drabbar blir de båda kvinnorna vänner.

De modigas rike är den andra fristående romanen i en trilogi om ett par engelska familjers öden och äventyr i det nykoloniserade Australien.

Tamara McKinleys romaner har en mycket stor och uppskattande läsekrets. Forum har tidigare utgivit Matildas sista vals, Jakaranda, Stormblomma, Den svarta opalen, I stormens öga,Drömmarnas land och Landet bortom haven, första delen i trilogin om nybyggarna i Australien.