09 februari 2012

Film jag sett som är bra


Webbdesignern Peter upptäcker av en slump att hans fru Lisa har en affär med den passionerade och charmige spanjoren Ralph. Hellre än att konfrontera älskaren, besöker Peter honom i Milano och blir bekant med honom. Under ett schackspel - som blir en symbol för kampen mellan man och älskare - ställer Peter intima frågor till Ralph om dennes relation till Lisa. De saftiga avslöjandena visar sig dock göra både ont och kittla den övergivne mannen. Vad blir Peters nästa drag?

Läser just nu....


Under 1800-talet drömde många om ett nytt liv i Amerika. Drömmar om att lyckas, hitta kärleken och om att bli rik känner vi igen. Är vi beredda att offra lika mycket som Elizabeth för att nå våra mål?

Liverpool 1893. Femtonåriga Elizabeth Boltons liv förändras dramatiskt. Hennes föräldrar dör och lämnar Beth, hennes storebror Sam samt en nästan nyfödd halvsyster, helt ensamma. Sam drömmer om att starta ett nytt liv i Amerika och tveksamt följer Beth med efter att de hittat en kärleksfull adoptivfamilj till systern. På båten till New York träffar de spelaren Teo och den tuffe Jack. De fyra blir vänner och när rykten börjar gå om att guld har hittats på en plats som heter Klondike gör de sig redo för sitt livs äventyr. Kommer de att klara den farliga resan genom snöiga och otillgängliga bergstrakter? Och vem vinner Beths hjärta - kvinnokarlen eller den pålitliga?