19 augusti 2012

Nu håller jag på o läser


Amy och Dan bor tillsammans i Dublin. De är i trettioårsåldern, upptagna av sina karriärer och har en stor vänkrets. Deras båda familjer tycker att de är som gjorda för varandra, så när Dan friar till Amy under en romantisk weekendresa till Venedig och Amy säger ja blir släkt och vänner eld och lågor. Särskilt Amys mamma Helen, som i egenskap av brudens mor, kan glädja sig åt att planera sin dotters drömbröllop.

Amy och Helen går in för planeringen med liv och lust. Men det är mycket som behöver ordnas och många viljor ska samsas. Till slut växer planeringen Amy över huvudet och allt prat om det stundande bröllopet tär på hennes och Dans relation.

Katastrofen är ett faktum när Dan fått nog och slår upp förlovningen efter ett uppslitande gräl. Amy flyttar in hos sin bästa väninna Jess samtidigt som hennes pappa blir sjuk och måste gå igenom en svår bypassoperation. Dan deppar på sitt håll och inser till sist att han måste stå upp för sin kärlek till Amy och inte låta deras bröllop stå i vägen för den. När Amy säger ja igen vet båda att de själva måste ta kontroll över bröllopet för att det ska bli en fest i kärlekens tecken.

....nästa bok


Varm och tidlös feelgood-roman om vänskap, kärlek - och kläder! 
Vicki Swift är 34 år och har just förverkligat sitt livs dröm: att öppna en second hand-butik med inriktning på vintagemode. Hon har ett passionerat intresse för vackra designerplagg, men det som får henne att ta steget är bästa väninnans plötsliga död - en händelse som rubbar hela Vickis tillvaro. Hon kastar sig in i sitt nya arbete, stänger ute både sorg och uppvaktande män, och gläds åt att återställa kläderna till deras forna glans och sälja dem vidare till nya ägare, nya liv.

butiken får Vicki ta del av kundernas levnadsöden och klädernas historia. En dag blir hon uppsökt av Therese Bell, en äldre fransyska som vill sälja hela sin samling av gamla fina kläder, förutom ett alldeles speciellt plagg. När Therese berättar historien om den lilla ljusblå flickkappan från andra världskrigets Frankrike, blir Vicki starkt berörd. De båda kvinnorna visar sig ha mycket gemensamt. Framför allt har de svikit en väninna på värsta tänkbara sätt. Hemligheter ur det förflutna väcks till liv genom deras möte och Vicki står plötsligt inför flera avgörande beslut.

Vickis vintagebutik är en varm och tidlös feelgood-roman om vänskap och kärlek, om hur man försonas med sin historia och vilken betydelse ett klädesplagg faktiskt kan ha.

....sedan fortsatte jag med


Uppföljaren till succéboken "Ensamma hjärtan och hemlösa hundar"
Juliet har nyligen förlorat sin älskade man Ben. Endast trettioett år gammal och änka stannar livet för Juliet. Hon isolerar sig hemma och tillbringar dagarna framför teven. Desperat försöker hon följa råden i olika självhjälpsböcker och väntar förhoppningsfullt på den magiska ettårsdagen då hon enligt böckerna ska ha lämnat det värsta bakom sig.

Hennes syster Louise lever ett på ytan perfekt liv. Hon är gift med framgångsrika egenföretagaren Peter, de har lilla sonen Toby och lever i ett snyggt, toppstylat hem. Men sedan barnet kom saknar Louise något i sitt äktenskap .

När mamma Diane lyckas locka ut sin ena dotter, Juliet, på hundpromenader, först med den egna lilla terriern Minton och snart även med andra hundpersonligheter i grannskapet, börjar det hända saker .

Utan att Juliet vet hur det gått till, har hon plötsligt ansvar för en mängd hundar, katter och krukväxter som behöver omvårdnad när ägarna är bortresta. Dessutom får hon energi över till att börja renovera det viktorianska hus som hon och Ben köpte tillsammans. Med hjälp av Lorcan, en god vän till den stökiga men trevliga rockmusikälskande storfamiljen i huset intill, tar Juliet tag i ett rum i sänder - något som verkar ha samma terapeutiska inverkan på hennes liv som hundpromenaderna har.

Systrarnas vägar korsas under jakten på lycka och en attraktiv man kommer att spela en alltmer avgörande roll i sammanhanget.

En hjärtevärmande berättelse, precis som den älskade förra boken. Lucy Dillon när hon är som bäst!

Böcker jag läst på semestern

Bröllopsfixaren

"Maggie Ryan tyckte att hon hade parat ihop saker och ting hela livet. Från enkla saker som sockor och underkläder i lådor och tvättkorgar, dukningar och menyer, kläder, möbler och gardiner till val som krävde större eftertanke. Det var att sammanföra människor som var Maggies egentliga talang, och det var också något som hon gjorde gärna och ofta. Hon log när hon tänkte på dagens stora söndagslunch då hon skulle samla familj och vänner kring sitt snudd på antika matsalsbord."

Maggie Ryan rår inte för det! Hon kan inte låta bli att para ihop olika personer eller matcha saker. Eftersom hon har tre snygga och smarta döttrar som fortfarande är singlar så bestämmer hon sig för att skrida till verket och försöka sammanföra dem med någon passande partner. Men hennes projekt visar sig mycket svårare än hon först trodde.

Äldsta dottern Grace har givit upp hoppet om att träffa en vettig kille efter en lång rad olyckliga kärleksförhållanden, och inriktar sig i stället på sin karriär. Mellandottern Anna tror inte att hon ska hitta någon som kan leva upp till hennes romantiska ideal. Var hitta en romantiker i vår cyniska tid?

Yngsta dottern Sarah är ensamstående mor med sin lilla dotter Evie och har inte någon tid över för drömmar om vare sig kärlek eller svärmeri.

Som den irländska mor hon trots allt är, tänker Maggie Ryan inte låta sig nedslås. Hon ska minsann se till så att döttrarna får de där förbaskade ringarna på sina fingrar. Hela projektet tar en oväntad vändning när den ogifte ungkarlen Mark McGuinness blir granne med familjen Ryan. Ett tillfälle som genast måste utnyttjas!

Semestern är slut och jag har ångest långt ner i tårna.

Nu är semestern slut det känns så tungt att få vänta 48 veckor till nästa långa ledighet men i år har vi verkligen haft semester. Vi har varit ute med husvagn o hundar i två veckor. Först åkte vi till Fjällbacka Camilla Läckbergs hemstad när vi gick där på gatorna så kände jag deckare vinden vina mellan husknutarna. Nu vet jag ju inte var Camilla bodde men vi va gick till Kungsklyftan och tog trappan upp på berget och såg den magnefika utsikten över kobbar o skär. Körde runt lite från Strömstad ner till Bovallastrand där vi köpte färska räkor och sprang förbi gröna skylten i Grebbestad och köpte lite vitt. Oj så go kvällsmat vi åt denna kväll.

Åkte vidare till Göteborg på blixtvisit när vi kom dit och hade ställs husvagnen på plats ja då öppnade sej himmelen och Gud han grät så det blev stora pölar på gatorna och översvämning i galleriorna. Åkte vidare ner till Varberg en mycket fin stad. Här är en bild på det gamla badhuset nere vid strandpromenaden vid fästningen. Va en tripp till Ullared där vi handlade lite smått o gott.

Sedan åkte vi vidare till Mora för Cykel Vasan en bild på husse innan han sticker iväg på de 9,5 mil långa cykelfärden. En mycket lyckad semester så jag ska nog inte klaga jag kan nog gå tillbaka till jobbet med gott samvete och tala om för mina arbetskamrater att jag har haft en bra semester.