29 december 2008

Några dagar bara till .......

Nu är det bara några dagar kvar till ett nytt år och man undrar ju vad detta år har i sitt sköte. Jag skall iallafall göra en summering av 2008 som har varit det mest händelserikaste året i mitt liv.

Året började med en USA resa.
Sya skidklubb hade bestämt sej för att åka Vasaloppet i Mora i Minnesota och vi bestämde oss för att följa med.

Det skulle visa sej vara den kallaste och mest innhållsrikaste resa vi har gjort. Självaste flygresan va lång först 2 timmar till Amsterdam där vi skulle byta till planet som skulle ta oss till Mineapolis i Minnesota. Där stod "Mora Nisse" och två kranskullor och mötte oss och hälsade oss välkommna till USA. På bussen som tog ca 1 timme till skidstadion där vi skulle träffa våra innackorderingsfamiljer. Våran familj som bestod av Dick o Ruth tog väl emot oss och hade fixat ett fint boende för oss. Andra familjer hade inte fixat ett så fint boende som vi hade fått och en del hade fått det bättre. Vi va iallafall nöjda med Dick o Ruth. Ruth hade tagit ledigt en hel vecka för våran skull medan Dick jobbade med skidspåren och han va bort för det mesta och kom hem sent om kvällarna. Vi fick låna bil och det va ju kul att få åka omkring och se oss om själva. Vi gjorde små utflykter med hela gruppen bl a till Dolout och till ett stort varuhus "All of America".

Dagen Micke skulle åka skidor va det 35 g kallt och blåste så det va närmare 40 grader det gick inte vara ute mer än några minuter så kända iallafall inte jag nästippen. Micke va varmt påklädd med rånarluva så han frös inte och klarade att åka 35 km som sträckan bestod av. En vecka går fort så snart bar det iväg hem igen.







Mickes 50 års kalas

Många gäster blev det och mycket ståhej o tjo o tjim blev det också. Han fick en resa av mej en wiskey provnings resa med Birka Cruse. På den resan fick han också spa behandlingar i present av sina föräldrar o syskon.

Semester

Det blev också en aktiv semester för oss Micke cyklade Mörksugge jakten i mitten av juli och direkt efter det så åkte vi till Malung på dansbandsveckan några dagar och tältade. Det regnade och solen sken om vartannat men vi fick göra det vi skulle i allafall utan att det regnade på oss. Sedan vandrade vi Vasaloppsleden Micke o jag nio mil till fots. Vi har aldrig vandrat förrut bara inhandlat grejor till detta så nu tänkte jag att det vore väl fasen om vi inte skulle utnyttja dem. Sagt o gjort så tog vi tåget upp till Malung o via buss till Sälen där vi startade vandringen i regn. Regnet höll i sen en halvtimme sedan bar vi på regnställen för det kom inte en droppe mer på de fyra dagarna vi gick. När vi kom till Mora med blåsor under fötterna och jättetrötta va det jättegott att sätta tänderna i en köttbit och inte en massa torrfoder vi hade ätit under de dagar som vi hade varit ute. Jag kommer aldrig att glömma detta men nu vet vi hur vi ska göra vid nästa vandring. Tejpa fötterna och inte gå 3 mil om dagen.









Sist men inte minst så har jag blivit mormor

Rasmus född den 2/11 han föddes med akut kejsarsnitt och det såg mörkt ut från början men nu har han ätit upp sej och är väldigt rund om kinderna.
Mycket annat har givetvis också hänt men dessa händelserna är det största som hänt mej under 2008.

Inga kommentarer: