28 augusti 2009

Läser just nu .....

Människohandel i Finnmarken

En kvinna hittas död på en norsk öde skogsväg. Är det en trafikolycka eller mord eller vad kan det vara ?
En varubil full med kycklingar hittas övergiven i ett dike är det ett smugglingsförsök eller narkotikatransport ?

Kommisarie Vallmann blir indragen i denna utredning som för honom till trakterna kring Kongsvinger. Det är ett ensligt område där Norge möter de värmlänska skogarna. I stället för traditionell smuggling riktar de kriminella in sej på trafficing där unga flickor får sätta sina liv på spel.


Min reflektion är att så spännande som det står att boken skall vara så spännande tycker inte jag att den är. Visst finns det en röd tråd och man undrar ju hur det skall sluta.

Stick och virk projekt


Håller just nu på att sticka en sjal och på den skall det vara en virkad kant. Kul och lite annorlunda. Jag gillar färgen jättemycket.

Festligheter

I går va det fest mycket folk kaffe bullar o hem bakta kakor och hemgjord tårta. Gott va det och trevligt det är så sällan som alla samlas. Här kommer recept på Ica Maxis favorit

Frukt och bär tarte
10 pers

1 smördegsplatta 250 g
2 1/2 dl vaniljvisp
1 dl vatten
2 dl syltsocker med pektin
Valfira frukter o bär tex jorgubbar, kiwi, plommon, bananer,blåbär
Gör så här : sätt ugnen på 200 gr . Lägg smördegeen på en plåt och picka den med en gaffel. Grädda den i 10 min. Låt kallna. Vispa vaniljvispen . Blanda vatten och syltsocker låt det koka upp och svalna lite. Bred på Vaniljvispen och garnera med frukten o bären . Häll över gelén.

27 augusti 2009

Vad är det för en dag ?


Är det en vanlig dag ? Nej det är ingen vanlig dag för det är LISAS födelsedag hurra hurra hurra.


Katten är väl bra lustig ....

Inte kan det här va bekvämt att ligga på ?? men han kanske är fakir ...kattfakir. Han kan ju få låna min spikmatta o sova på


Boknarkoman

Nu måste jag ha ledigt hela hösten

Varför då ???










Här är svaret: Annars hinner jag inte läsa alla dessa böcker och då kan jag heller inga nya köpa

Tillbaka till igår

Emil Sigfridsson klicka och njut en stund

13 augusti 2009

Nu får det bli regn om det vill

Nu har jag beställt en regnkappa och stövlar från Gudrun Sjöden så nu får det gärna regna lite så jag får pröva mina nya grejor. Blev lite smått inspirerad att inreda en sommarstuga när jag tittade på hennes bilder se
själva.....



Sommarens färdiga stickprojekt

Vem stickar sockor i sommarvärmen ...... jo jag förståss även ett linne och en bolero har jag stickat. Sockorna stickade jag i dubbelt Fabel garn. Linnet och Boleron i Paris garn.


04 augusti 2009

Sommar med Ernst


Efter att ha sett Torsdagens program med Ernst så har jag fått sån skaparlusta men vet nu inte riktigt vad jag skall göra av den så idag blir det fundering och svampplockning och kanske man kan komma på något kreativt att lägga händerna på sen. Om inte annat så blir det väl matlagning kan man tänka.

Semesterns CD skiva


Tomas Ledin blev årets CD skiva vi lyssnade på den hela vägen hem från Funäsdalen. Jag hade hört den på Lördagens melodikryss och fastnade direkt för låten "Ut på vägarna igen" och till min glädje så va det inte bara den låten som va bra på skivan. Efter alla år av kli i öronen av Ledins musik har han faktiskt fått mej att gilla hans musik också .... han har väl vuxit till sej och hottat till musiken lite.

Sista bilderna fjällsemestern


Lördag

Här ser ni Canasta mästaren. Innan vi åkte på semester så lärde vi oss ett nytt kortspel å jag slog Micke ha ha så jag blev veckans Canasta mästare. Denna dag bestod av städning och packning och slutspel i Canasta och Micke som inte kan sitta still tog en cykeltur även denna dag.

Söndag
Startade våran hemresa och på vägen sprang det renar i ottan det va veckans andra renar som vi såg annars var det räv, fåglar och en ekorre vi såg.


Semester del tre


Torsdag

Micke väckte mej med sång för idag va det min födelsedag och eftersom det blev vandring igår så tog vi veckans andra cykeltur och nu skulle vi cykla in till Funesdalen och Söromsjön. En sträcka på ca 45 km. Vi va även uppe på Mittåkläppen och drack kaffe och åt våfflor. På kvällen hade vi beställt middag på Wallesfjällhotell.


Fredag
Idag gick vandringsturen upp på Funäsdalsberget 8 km lång och krävande stod det i beskrivningen och det kan man nog säga att den va och väl uppe vid toppstugan blåste o små duggade och det gjorde ju inte humöret bättre. På hemvägen åkte vi en sväng till Flatruet och Mittådalen så denna dagen blev vi urblåsta kan man säga.








Semester andra delen

Onsdag

Dax för vandring igen idag hade vi valt en vandring på 18 km Ramundaberget via Össjöstugan. Vi hade rekat före vi skulle börja vid Walles fjällhotell turen skulle sluta vid samma plats och det gillar jag när man får gå runt. Vi fikade efter 2 timmar och då hade vi kommit fram till Össjöstugan och vi hade då gått ca 6 km.
Vi vandrade vidare och kom upp på Ramundberget vid skidliftarna och där visste vi inte vart vi skulle gå men som tur va så hade vi karta och man kunde se guldtursskyltarna på avlägset avstånd.

På vägen såg vi stora fält med hjortron men det va bara kart de hade sagt att det va dåligt med hjortron i år men vi som aldrig hade sett hjortron tyckte det va mycket. Nu hade vi bara hälften kvar inget skav o inga blåsor på fötterna. Vi tog en avstickare till Sörgruvorna och där tillagade vi dagens lunch.

Sedan kom vi tillbaka till Walles trötta o glada efter en lyckad vandringstur på fjället.

03 augusti 2009

Semester

Oj nu är jag inne på sista semesterveckan och det är dax att soppa upp, rätta till och hinna det jag har planerat innan jobbet börjar på måndag. Men först en tillbakablick.

I söndags kom Micke o jag hem ifrån en vandrings/cykel vecka i Funäsdalen många härliga upplevelser därifrån.


Söndag

Det tog en hel arbetsdag för oss att komma till stugan vi hade hyrt så det blev att installera oss och planera för morgondagen.






Måndag

Då tog vi en vandring till Kariknallen ca 13 km vi gick lite fel lite svårt att läsa beskrivningen va det också men vi kom fram till målet och hem också. Provade vårat nya gasolkök och det va imponerande att se hur fort vi kunde värma våran mat. Jag han nog inte räkna till 10 förän det va klart.



Tisdag
Ja då började dagen i regn och slutade i solsken. Eftersom det började så dåligt så tog vi en biltur till Norge och staden Röros som bara låg 7 mil från Funäsdalen så det blev en heldag shopping och lite annat. På hemvägen stannade vi till vid ett vattenfall som låg vid Fjällnäs och tog några bilder. Vi klev upp de 310 trappstegen och ner igen.