19 september 2011

Läser just nu....


- Den handlar om en ensamstående tvåbarnsmamma som har svårt att säga ifrån. Ett medicinskt experiment ger henne mod vilket leder till förändring. Det är den vanliga Askunge-sagan.

Den är snart utläst för den är tunn bara på 161 sidor.

15 september 2011

Billiga Veckan


Tack snälla ICA för att ni underlättar min vardag. I måndags när jag skulle handla middagsmat för hela veckan så visste jag inte vad jag skulle handla. Innanför dörrarna låg det flera högar med "Billiga veckan". Tog en tidning och började bläddra och jag blev så snopen i tidningen fanns det 3 menyer och även inköpslista till dem. Jag valde meny 2 och började stoppa ner varor som stod på inköpslistan tog med mej tidningen hem för däri stod recepten. Har tillagat 4 rätter redan så goda och smakrika så jag hoppas att den tidningen kommer ut i fortsättningen också men tills dess så har jag 2 menyer till att utnyttja och det tänker jag göra.

Här kommer ett utav recepten

Pepparotsfalukorv med dill och morötter

Ingredienser
900 g potatis
2 morötter
1 gul lök
600 g falukorv
1 msk smör eller margarin
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1 dl mjölk
2 lagerblad
1 grönsaksbuljongtärning eller fond (1 tärning motsvarar 1 1/2 msk fond)
1 msk majsstärkelse (Maizena)
3/4 msk pepparrot
2 msk hackad dill
salt och peppar
Gör så här

1.Skala potatis, morötter och lök. Koka potatisen.
2.Skär morötterna i tunna stavar och skiva löken grovt.
3.Skär korven i bitar och stek dem tillsammans med morötter och lök i matfettet.
4.Koka upp grädde och mjölk med lagerblad och buljongtärning. Red av med majsstärkelse utrört i vatten. Smaksätt med pepparrot, dill, salt och peppar.
5.Lägg korvfräset i såsen och koka upp. Servera med potatisen och lite extra pepparrot bredvid.

Läser just nu....


HELENA uppfyller en gammal dröm när hon och hennes man köper en liten gård i Norrland för att driva ett hotell. Men äktenskapet knakar i fogarna och snart är skilsmässan ett faktum. Kvar står Helena med hotellet, en förlorad tillvaro och en olycklig tonårsdotter.

I "En sannolik historia" möts två olyckliga människor som upptäcker att vi faktiskt kan ändra vårt sätt att se på tillvaron och att det finns helt andra val att göra i livet än de vi kanske först tror.