31 december 2008

Gott Nytt År


Min sista dag på året skall bli lugn har köpt hem lite gott att äta o dricka sen har jag skaffat en flaska bubbel till 12 slaget. Skall skåla in det nya året som jag hoppas kommer bli bättre än detta.
Gott Nytt År önskar jag er alla som läser min blogg.

29 december 2008

Några dagar bara till .......

Nu är det bara några dagar kvar till ett nytt år och man undrar ju vad detta år har i sitt sköte. Jag skall iallafall göra en summering av 2008 som har varit det mest händelserikaste året i mitt liv.

Året började med en USA resa.
Sya skidklubb hade bestämt sej för att åka Vasaloppet i Mora i Minnesota och vi bestämde oss för att följa med.

Det skulle visa sej vara den kallaste och mest innhållsrikaste resa vi har gjort. Självaste flygresan va lång först 2 timmar till Amsterdam där vi skulle byta till planet som skulle ta oss till Mineapolis i Minnesota. Där stod "Mora Nisse" och två kranskullor och mötte oss och hälsade oss välkommna till USA. På bussen som tog ca 1 timme till skidstadion där vi skulle träffa våra innackorderingsfamiljer. Våran familj som bestod av Dick o Ruth tog väl emot oss och hade fixat ett fint boende för oss. Andra familjer hade inte fixat ett så fint boende som vi hade fått och en del hade fått det bättre. Vi va iallafall nöjda med Dick o Ruth. Ruth hade tagit ledigt en hel vecka för våran skull medan Dick jobbade med skidspåren och han va bort för det mesta och kom hem sent om kvällarna. Vi fick låna bil och det va ju kul att få åka omkring och se oss om själva. Vi gjorde små utflykter med hela gruppen bl a till Dolout och till ett stort varuhus "All of America".

Dagen Micke skulle åka skidor va det 35 g kallt och blåste så det va närmare 40 grader det gick inte vara ute mer än några minuter så kända iallafall inte jag nästippen. Micke va varmt påklädd med rånarluva så han frös inte och klarade att åka 35 km som sträckan bestod av. En vecka går fort så snart bar det iväg hem igen.







Mickes 50 års kalas

Många gäster blev det och mycket ståhej o tjo o tjim blev det också. Han fick en resa av mej en wiskey provnings resa med Birka Cruse. På den resan fick han också spa behandlingar i present av sina föräldrar o syskon.

Semester

Det blev också en aktiv semester för oss Micke cyklade Mörksugge jakten i mitten av juli och direkt efter det så åkte vi till Malung på dansbandsveckan några dagar och tältade. Det regnade och solen sken om vartannat men vi fick göra det vi skulle i allafall utan att det regnade på oss. Sedan vandrade vi Vasaloppsleden Micke o jag nio mil till fots. Vi har aldrig vandrat förrut bara inhandlat grejor till detta så nu tänkte jag att det vore väl fasen om vi inte skulle utnyttja dem. Sagt o gjort så tog vi tåget upp till Malung o via buss till Sälen där vi startade vandringen i regn. Regnet höll i sen en halvtimme sedan bar vi på regnställen för det kom inte en droppe mer på de fyra dagarna vi gick. När vi kom till Mora med blåsor under fötterna och jättetrötta va det jättegott att sätta tänderna i en köttbit och inte en massa torrfoder vi hade ätit under de dagar som vi hade varit ute. Jag kommer aldrig att glömma detta men nu vet vi hur vi ska göra vid nästa vandring. Tejpa fötterna och inte gå 3 mil om dagen.









Sist men inte minst så har jag blivit mormor

Rasmus född den 2/11 han föddes med akut kejsarsnitt och det såg mörkt ut från början men nu har han ätit upp sej och är väldigt rund om kinderna.
Mycket annat har givetvis också hänt men dessa händelserna är det största som hänt mej under 2008.

23 december 2008

En Julhälsning till er alla

Hoppas du får alla klappar du på listan skrivit
Annars jag tror du på tomten sur skulle blivit

Att öppna paket är bara roligt för stunden
sen kanske du måste gå ut med hunden

När sedan du från kylan kommit in
Sätt på plattan och värm lite vin

Söt kryddig och röd skall den vara
Va rädd om de små dropparna rara

Glögg kan du bjuda tomten på
Innan han skall ut i kylan gå

God Jul

21 december 2008

Nu måste jag läsa nått roligt

Har nu läst tre böcker på raken som har varit sorgliga eller som inte har gett mej någon större lust jag har blivit deprimerad av att läsa den. Ingen som har någon rolig bok med lite julinspiration kanske ???

Livet på ett kylskåp

Gripande om en ensamstående mor och hennes tonårsdotter
Claire är 15 år och uppslukad av alla möjliga tonårsbestyr: killar, skolan, kompisar, identitetssökande. Hennes mamma är ensamstående och har ett pressat tidsschema med jobb och tusen andra sysslor. De bor under samma tak men hinner sällan ses, än mindre prata med varandra. Oftast kommunicerar de med korta meddelanden på kylskåpsdörren.Men när deras liv plötsligt hotas av en allvarlig kris blir det början till en förändring.

Denna bok som jag fick i julklappsbyte va otroligt bra och lättläst men väldigt ledsam. Själv har jag en tonåring och vet med mej att man har inte så mycket tid över för henne fast hon kräver så otroligt mycket. Man får hålla i tömmarna hårt ibland och inte ge med sej för mycket för att det är enklast så. Jag tycker om henne så otroligt mycket och jag tror att hon gillar mej också. Så om vi skulle drabbas av detta som denna bok handlar om så skulle det vara mycket tragiskt.

Nej nu skall jag leta i min bokhylla efter en rolig bok med ett gott slut.

Dan före dan före dan före dopparedan

Storstädat hela huset och Julgranen är klädd. Paketen är inslagna och Jansson, köttbullar, revbenspjäll och sill gjorde jag igår. Den andra maten som bara skall skivas och sättas upp på matbordet står i kassar på altan. Det är bara julmust och öl som skall inhandlas.

Nu är det bara tomten och gästerna vi väntar på blir ca 19 stycken som skall umgås under vårat tak julafton. Prat o skratt och trevligt sällskap skall det bli.

Jag längtar trotts att jag är trött och har ont i benen och har gjort det mesta själv.

Nästa år har jag bestämt att det blir nerdragning på julklappsinköpen 1 julklapp var får det bli inget mer. Det börjar bli dyrt man får ju inget för pengarna numera och inte vet man vad man ska köpa man bara handlar för köpandets skull och det är ju inte bra det är ju roligare att handla när man hittar nått som passar.

19 december 2008

En hel påse garn....


När jag va ute och handlade så sprang jag på en garnaffär som hade utförsäljning med 40% rabatt på allt. Vad gjorde en stickoman som jag jo jag köpte en helkasse med garn förståss. Så nu ska jag leta mönster till nya stickprojekt hihi. Lovika garnet skall Therese ha för att sticka sej en mössa men det andra hm vad ska jag sticka av det?

Julhandlat

Ja nu har jag varit och julhandlat. Det tog nästan 5 timmar men nu är det gjort. Handlade de sista julklapparna idag och en massa massa mat o godis. Va på flera ställen och vi har ju inte Ica Maxi o jysk och ÖB här så då va jag tvungen att åka 2,5 mil. Jag jagade det lägsta priset och jag tror jag lyckades julskinka och blandfärs för 39,90. Någon som har handlat för lägre kilopris ?? 7 kassar blev det iallafall fulla med mat frukt grönsaker och godis julklappar. ÖB har ju så billiga flaskor med rengöringsmedel tvättmedel och maskindiskmedel. Vad gick det till då ?? Jo pengar och inte ett öre mer så brukade min morfar säga ha ha.

18 december 2008

Julstickning

Av mitt Fabelgarn som jag köpte för lite sedan hittade jag en halsduken som jag skall sticka under julledigheten.

Stickbeskrivningen hittade jag på Garnstudions hemsida här

17 december 2008

Andra paketet

Det luktade så gott när jag öppnade brevlådan så jag undrade vad det va. När jag öppnade kuvertet så fick jag veta. Det låg tre saker precis som i det andra en påse julte som luktade himelskt skall bli jättespännande att brygga en kanna och smaka. Det låg även en chokladkaka med 80% kakao som jag ska gömma för min chokladälskande sambo vill ha den bara för mej själv. Sedan låg det en jul o nyårshälsning. Tack Eva för den oväntade julklappen den värmde i hjärat. Tack för senast vi hade en underbar och oförglömlig kväll Ulrika du o jag.

Julklappsbyte

Det första paketet jag öppnade va från min okända julklappsbytar tomte från stickameras hemsida. I kuvertet låg två paket och ett kort en burk med 4 st örhängen trodde jag men det va det inte utan det va fyra pärlor med var sin ögla hm tänkte jag vad ska jag änvända dessa till "använd din fantasi trä dem på en kedja och häng dem runt halsen" sa Lisa. I det andra paketet låg det en silkesspole med beskrivning på en babymössa i hjälmmodell från Johanna Jeanssons Atelje. Vad jag ska använda detta till får framtiden utvisa men någon babymössa blir det inte.

Julklappsbyte

Öppnade brevlådan idag och mitt efterlängtade paket har kommit men vad nu då ? Det låg inte bara ett paket ibland räkningarna utan två. Vad glad jag blev. Jag hann knappt innaför dörren förrän jag öppnade båda paketen sittande på soffan i groventren. Förväntningarna va stora.





14 december 2008

Lussekatter


Nu har jag bakat lussekatter skall sätta på kaffet snart och det ska bli så gott det är första saffransbullarna jag äter i år faktiskt och de är hemma gjorda dessutan inte illa va.
Kommer ihåg när Lisa va liten och jag skulle baka lussekatter och hon stod brevid o tittade på Thesa och mej när vi bakade och plötsligt utbrast hon "Det där är väl inga lussekatter de har ju varken öron eller svans" Då va vi tvungna att baka katter haha så hon skulle bli nöjd.

12 december 2008

Nu väntar jag bara på julklappsbytet från Stickameras hemsida. Undrar vad som ligger i paketet, det blir iallafall Stickrelaterat nått färdigt eller nått jag skall sticka. Väntar med spänning undrar om jag har lika dålig karaktär med det paketet.

Julklappspåse Large

Nu har julklappspåsen Large kommit och jag va så nyfiken på vad det va i så jag blev galen.

Kom hem och öppnade min postlåda och då välde det ut. Reklam förståss och räkningar och så min påse, dansade med lätta steg in i huset med famnen full och katten tittade så konstigt på mej precis som vad är det med henne nu då.

Kunde inte berga mej när jag visste att flera hade öppnat påsen.....jaja jag vet vad jag har lovat men jag bara kunde inte.

Slet upp den så vadden böra flög omkring jag kände mej som barn på nytt vadden i påsen la sej som ett puder på mina kläder som knappt gick att borsta bort.

I paketet låg 2 tidningar Krysset och Knep o Knåp hur visste tomten att jag gillade både att lösa korsord och klurigheter ? 2 Pocketböcker som jag inte har läst "Inte han" skriven av Sheila O´Flanagan och "Livet på en kylskpsdörr" av Alive Kuipers. Två ¨påsar Chamraj teer ett svart bladte med smultronsmak och ett grönt te med Lime-Citronsmak det skall bli jätte spännande att smaka dessa som jag heller aldrig har sett. 2 st sesame bars mm så gott. Sist men inte minst låg en skraplott som jag skrapade men det blev tyvärr ingen vinst.

Stort tack till tomten som packade min julklappspåsen med otroligt bra saker som jag ser fram emot att hugga in på.

Lucia


Igår va jag ledig hela dagen för att vara med Rasmus o hans mamma. Vi satte upp julgardiner och åt lutfisk jättegott drack kaffe och åt pepparkakor.
Sedan va vi i Motala på återbesök med Rasmus och läkaren tyckte att allt va okej utom viktkurvan ända tills hon kom på att rasmus inte va 7 veckor utan bara 5 ja då va allt i sin ordning igen.
På kvällen va jag på genrep inför Lucia i Lisas skola åå jag blev så tagen känslomässigt fin musik o sång och så stämningsfullt. Lisa sa att de hade sjungit fel eller glömt texten men det hörde inte jag där jag satt o myste o ryste.

09 december 2008

Ponchon är färdig


Lisa fick leka mannekäng och hon gillade den verkligen men hon vill ha den i en annan färg ...i vilken ? Ja vad tror ni rosa så klart får se om jag får tag i ett rosa garn som passar till ponchon den va kul att sticka och gick fort o lätt.

Måndag 8/12



Måndag

Jobbade hela dagen sedan blev det dax för Lisa o mej att klippa håret. Hade beställt tid det va nog ett halvår sedan vi gjorde det sist. så för mej va det iallafall behövligt. Oj vad hon stylade till det blev ganska krullig så lisa kände inte igen mej. Hon sa "Varför har inte jag fått några lockar, det är ju jätte orättvist."

Sedan blev det Korp bowling för oss och vi vann 10 - 2 det va nog för vi hade klippt håret hahaha men det va jättegött för vi låg sist på jumboplatsen men det gör vi nog inte längre.

Mat: Fläskpannkaka det gick snabbt o smidigt, skötte sej själv i ugnen medans jag duchade. Lisa va så hungrig så hon kunde inte berga sej hon tog ut den i förtid den va inte riktigt färdig men men.

Tittade på sista delen av Livet i Fagervik medans jag stickade lite på min tröja. Den har legat länge och inte blivit monterad men nu är jag nästan färdig har bara lite detaljer att sticka som ficklock och krage. Nu är iallafall alla småstumpar fastsydda.

Innan jag somnade va jag tvungen att läsa i min bokcirkel bok läste 60 sidor så håller jag på så så är den utläst innan helgen och kan recensera den på söndag.

08 december 2008

Helg sammanfattning



Helgen har gått så fort så här kommer en liten sammanfattning.

Fredag: Äntligen kom tyget till gardinerna men när skall jag hinna med att sy dom ???

Lisas boyfriend va på besök å dom är så gulliga och jag önskar att jag hade varit 15 och få känna denna nyförälskade känslan igen.

Mat : Rostade grönsaker och örtbiffar

Film nya bond Quantum of solage men antingen är det jag som blivit gamal för det va så snabba actionscener så man hängde inte med snabba klipp hela tiden. Det va den sämsta Bond jag har sett jag som gillar bond. Jag duckade i soffan när de sköt pga surround anläggningen vi hade verkligt ljud i vardagsrummet haha.

Lördag: stjussade Lisa till sin pappa passade på att handla på Maxi jag kan ju inte skärpa mej och låta bli att handla när jag ser nått billigt och som någon vill ha i julklapp. måste nog lägga in mej på behandling för detta tillstånd.

La upp byxor eftersom vi ska på en hemlig fest kvällen till ära det ska bli spännande och kul tyckte vi. Det blev jättelyckat Huvudpersonen hade inte misstänkt något trots att de närmaste hade planerat dett ca 1 år. Flamingokvintetten spelade upp till dans. Träffade en ungdomsbekant som jag inte hade sett på 30 år som jag bara va tvungen att prata lite med på tu man hand...man undrar ju vad som har hänt på alla dessa år och det tog ju ett tag.

När vi kom hem ifrån partayandet så va vi helt tagna av stundens upplevelser och vi sa att detta får vi nog inte vara med om igen.

Söndag: Trötta va vi och vi skulle ha lutfiskgäster på middag men jag fick säga ifrån mej detta för jag mådde inget vidare när jag vaknade. Hade huvudvärk ( drack nog lite mycket ) och jag va inte speciellt hungrig heller. Gick o lade mej för att sova frukost och vaknade inte förrän kl va15.00 då hade sambon redan ätit han hade tagit matlådan som vi skulle ha idag han ville inte väcka mej men det fanns ju flera matlådor i frysen så jag slapp laga nytt.

Lisa kom hem från pappan och vi såg på Film Arn - Riket vid vägens slut åt julskinkmackor o drack the.

05 december 2008

I bokcirkeln som jag är med i har jag lottat ut att vi skall läsa denna bok december ut.

Jag vet inte så mycket om boken och inte heller författaren det får de närmaste veckorna visa.

Hon heter egentligen Madeleine Wiham född 12 December 1969 Hon har alltså födelsedag om några dagar. Grattis får man säga i förskott Hon har tidigare varit ekonomisk Journalist innan hon började skriva böcker och denna är en av många. Hon bor med man och tre söner i London.

04 december 2008

Tomten är far till alla barnen


Mot sambon Jannes gillande bjuder Sara in sina tre tidigare män med sina nya familjer för att alla barnen ska få uppleva en riktig julfest med alla sina föräldrar. Dessutom passar hon på att meddela den glada nyheten att Janne ska bli pappa utan att veta att han steriliserat sig.
Regisören Kjell Sundvall har bla även gjort "Jägarna" och "Vi hade i alla fall tur med vädret".
Jag tycker att denna historia är så dråplig så den måste ses Fy attan att ha det på detta viset det blir ju kaos av alltihop Har du inte sett den så måste du se den.

Stickprojekt 10

Stickprojekt 10

Jag skall sticka ett par handledsvärmare för att det är så populärt och inne just nu. Jag har ju drabbats av kärringhetta så jag vet inte om detta passar mej. Annars får jag ge dem till Lisa hon som jämnt är frusen och skakar tänder.

Skulle kanske sticka mej ett par knävärmare istället för jag har så ont i knäna helst när det är väderomslag ute så känner jag det där.

Beskrivningen hittar du på Garnstudions hemsida .

Stickprojekt 9

Stickprojekt 9

Av detta garn skall det bli en halsduk skall nu ut på beskrivningsjakt här på nätet och se om jag hittar nått fint.

Någon som har nått tips ?

01 december 2008

Skägget i brevlådan

I morse tänkte jag att jag skulle kolla på Julkalendern men det va inget för mej och jag tror inte de minsta barnen kommer att gilla den heller. Så det blir att läsa tidningen istället


Du kan läsa mer om Julkalendern här

Stickprojekt 8

Det blev ett nystan över på ponchon jag stickade så av detta skall det bli en mössa.


Hittat ett mönster på Garnstudion som jag tänkte skulle passa och garnet räcker säker.


Här har ni beskrivningen.

Stickprojekt 7

Att jag inte blev färdig med stickprojekt 6 va att jag va så sugen på denna härliga poncho och nu är den snart färdig ca 10 cm att bara. Lätt att sy ihop är den också.

Väldigt lättstickad garnet är Eskimo och pudel. Pudelgarnet är väldigt ögligt och ganska svårt att sticka med man fastnar hela tiden i öglorna.

Stickbeskrivning har ni här

Stickprojekt 6

Damkavaj
Stickad i Mark&Kattens garn+beskrivning i bruna nyanser skall passa till min höstkollection.
Tröjan är färdigstickad och ihopsydd till hälften men ikväll lovar jag att göra den färdig efter bowlingen.
Brukar sticka framför tv:n och ikväll är det ju Livet i Fagervik och Toppform.

Stickprojekt 5


Herrtröja stickad i storlek Large

Stickbeskrivning :http://garnstudio.com/lang/se/visoppskrift.php?d_nr=85&d_id=18&lang=se

Denna tröja va jätte kul att sticka den såg väldigt liten ut när den va färdig men det va den inte men den passade perfekt.